Hempaattisen legendaaristen hampputuotteiden valmistus aloitettiin vuoden 2018 lopulla syksyisten hampputalkoidensa inspiroimana Turun Paattisilla. Talkooviikonloppuun osallistui joukko syrjäytyneiksikin sanottuja pitkäaikaistyöttömiä, joista osa asuu ja touhuilee nykyään erittäin motivoituneina ammattilaisina Innovaatiokeskus Hempaattisella.

Hempaattinen on 2019- vuoden alkupuolella perustettu, Turun Paattisilta napapiirille ja sen yli toimintansa ulottava kotimaisen hampputeollisuuden pioneeri jonka toiminta alkoi 2018- syksynä järjestetyissä hampputalkoista joiden suosio ylitti kaikki odotukset ja johti entisen alkoholiparantolan ja myöhemmin vastaanottokeskuksena toimineen n. 3000m2 kokoisen kivitalon asuttamiseen talkoiden päätyttyä.

Hempaattinen sopimusviljelee paikallisten viljelijöiden kanssa ja kerää hamput pellolta syksyisin järjestettävissä hampputalkoissa Tyrnävällä ja Paattisilla, talkoiden yhteydessä järjestetyissä koulutuksissa Hempaattisen henkilökuntakin on hionut hamppuosaamisensa nykyiseen huippuunsa, niin että rasvojen ja öljyjen kaikki 11 työvaihetta saadaan tehtyä rutiininomaisesti yhteistyössä lähituottajien ja sopimusviljelijöiden kanssa.

Kotimaisen kosmetiikkatuotannon, pitkäaikaistyöttömien ja muiden erityisosaajien koulutuksen ja työllistämisen lisäksi Hempaattinen kehittää erilaisia hampun teolliseen ja liiketoiminnalliseen hyödyntämiseen tähtääviä, omavaraisuuteen ja luonnonsuojeluun nojaavia konsepteja yhdessä oppilaitosten ja eri teollisuuden toimijoiden kanssa.

Hempaattisella kehitetään järjestelmällisesti maaseudun ja -talouden kehittämiseen tähtääviä, omavaraisuuteen ja olemattomien resurssien sanelemana primitiiviteknologiaan nojaavia konsepteja jotka ovat erityisen kestäviä hiilineutraalin luonteensa vuoksi ja näin ollen omiaan tuomaan lisarvoa olemassaolevalle maataloudelle, teollisuudelle ja muulle infrastruktuurille.

Konsepteilla voidaan massiivisten hiilielujen luomisen lisäksi tuoda huomattavia etuja taistelussa ilmastonmuutosta vastaan osallistamalla ne oikeudenmukaiseen siirtymään kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa.

Innovaatiokeskuksessame muun toiminnan ohella kehitettävillä konsepteilla ei leikata päästöjen ja hiililjalanjäljen lisäksi muuten olemassaolevaa teollisuutta, vaan keskitytään tuomaan lisäarvoa ja kestävyyttä kotimaiseen teollisuuteen ja maatalouteen, erityisesti ketjun alkupäähän.

”Hampulla on mahdollista tuottaa ratkaisuja maailmanlaajuisiin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen, terveydenhoitoon, ravinnontuotantoon ja kaupungistumiseen. hampulla on siis keskeinen rooli kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen haasteiden ratkaisemissa”,
- Kertoo Innovaatiokeskus Hempaattisen tutkimustoiminnan tuore selvitys.

translation missing: fi.general.search.loading
Kiitos tilauksestasi! Pidämme sinut ajantasalla!